Ansvarlige råvarer

Ansvarlige råvarer

Indkøb med omtanke

Det er i begyndelsen af værdikæden - helt ude hos den enkelte farmer - at vi finder nogle af de største risici for at vores forretning har en negativ påvirkning på enten miljø eller mennesker. 

Vi er forpligtet til at beskytte og sikre bæredygtig brug af Jordens ressourcer og handle med respekt for menneskerettighederne hvor end i verden vores råvarer er fra. Men hvor skal vi fokusere vores indsats? Vi har valgt to områder: 

1) Udryddelse af afskovning 

2) Beskyttelse af børns rettigheder 

For vores kakaoforsyningskæde vil vi sikre det i 2025. For andre relevante råvarer i 2030. Vi har opsummeret tilgang og mål i figuren herunder:

Certificeret indkøbt kakao

Hos Toms køber vi certificeret kakao og vi beskytter derved regnskovene, hvor kakaoen kommer fra, og støtter op om kakaofarmerne og deres børn. Vi arbejder primært med Rainforest Alliance certificering og medvirker derved til markante forbedringer for mennesker og miljø i kakaoforsyningskæden.

På mange af vores chokoladeprodukter kan du nu se den velkendte frø, der symboliserer at kakaoen i produktet er certificeret fra Rainforest Alliance. 

Rainforest Alliances hjemmeside kan du læse meget mere om hvad det betyder. 

 

Vælg sprog