Bæredygtighed

Bæredygtighed

Bæredygtig kakao

Hos Toms køber vi bæredygtig kakao og beskytter derved regnskoven og støtter kakaofarmerne og deres børn. Vi arbejder gennem Cocoa Horizon programmet og Rainforest Alliance certificering og medvirker derved til signifikante forbedringer for mennesker og miljø i kakaoforsyningskæden.

Guld Barre støtter bæredygtig kakaodyrkning: 100% af kakaoen i Guld Barre er dækket af Cocoa Horizon programmet. Klik her for at se hvordan bæredygtig kakaodyrkning aktiveres gennem Cocoa Horizon

                           

Hvad er vores ansvar?

Vi tror vi på, at vores evne til at drive og udvikle Toms Gruppen ansvarligt og bæredygtigt med respekt for både mennesker og miljø er afgørende for vores fortsatte vækst og succes.

Som dansk markedsleder inden for konfekturebranchen har vi 1.200 medarbejdere, 2.500 leverandører og kunder og forbrugere i flere end 100 lande. Endelig samarbejder vi med 5.000 kakaofarmere. Med denne rolle følger et ansvar for at drive vores forretning på en ansvarlig måde.

For Toms Gruppen betyder det, at vi ikke kun tager ansvar for at fortsætte med at udvikle vores lange historie bygget på stolt håndværk og god kvalitet. Vi tager også et ansvar for konstant at arbejde for ansvarlighed og bæredygtighed langs hele vores værdikæde. Konkret arbejder vi med tre spor i vores arbejde for ansvarlighed:

Læs mere om, hvordan vi under hvert spor arbejder for ansvarlighed i fht.:

  1. Vores indkøb: Om ansvarlig dyrkning og indkøb af kakao, palmeolie og andre råvarer;
  2. Vores produktion:  Om at sikre ansvarlig produktion af vores højkvalitetsprodukter; og
  3. Vores forbrugere: Om hvordan vi støtter vores forbrugere i at træffe bevidste og ansvarlige valg.

Vores strategi for ansvarlighed

I 2017 fornyede vi vores strategi for ansvarlighed i Toms Gruppen. Resultatet er en mere holistisk og forretningsdrevet strategi, der er bygget op langs med vores værdikæde. Strategien skal støtte en fortsat ansvarlig drift og udvikling af Toms Gruppen.

Vores nye strategi er udviklet på baggrund af resultaterne af en grundig væsentlighedsanalyse baseret på omfattende research, interviews og workshops med både interne og eksterne interessenter.

Resultaterne af denne væsentlighedsanalyse hjalp os til at identificere og prioritere de fokusområder, der har størst betydning for vores forretning og vores interessenter. 

Strategiens tre spor har følgende fokusområder:

Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder med vores ansvar indenfor hvert område? Se mere: Vores indkøb, Vores produktion, Vores forbrugere

Årsrapporter og politikker

I vores ikke-finansielle årsrapporter fortæller vi om vores tilgang til ansvarlighed og bæredygtighed og rapporterer på vores resultater.

Du finder vores seneste årsrapporter her, hvor vi også har samlet vores politikker, der guider os i vores fortsatte arbejde med at sikre ansvarlighed gennem hele vores værdikæde.

Vælg sprog