Historien om Anthon Berg

Vi bød på det første stykke chokolade helt tilbage i 1884. Siden dengang har vi gjort, hvad vi kunne for at forsøde tilværelsen for chokolade- og livsnydere i Danmark og resten af verden. Her er historien om Anthon Berg.

Fra Anthon til Gustav (1901)

Anthon Berg er efterhånden oppe i årene, og i 1901 overtager sønnen Gustav familieforetagendet. Han lover højt og helligt at fortsætte med kvaliteten i højsædet - et løfte vi holder den dag i dag. Og selv om vi fremstiller flere chokolader, end Anthon Berg selv kunne, kan du stadig smage hans dedikation og generøsitet i hver en bid.

En lokal delikatesse bliver landsdækkende (1910'erne til 1930'erne)

Under Gustav Bergs ledelse bliver produktionen øget. Firmaet leverer chokolade til forhandlere i hele landet, og der etableres en fabrik på Østerbro i København med omkring 200 ansatte. I 1938 dør Gustav, og direktørstolen går i arv til Kai Berg.

Skål i chokolade (1922)

I udlandet er sukkerskaller fyldt med spiritus allerede populære, og i 1922 kommer Anthon Bergs version til salg. Chokoladeudgaven bliver hurtig populær, og et par år senere er der 12 forskellige at vælge mellem. I 1972 får vi patent på en maskine, der kan fylde spiritus på de små flasker. Så kommer der for alvor fart over feltet, og der produceres op til 100.000 flasker om dagen.

Guldæsken bliver født (1937)

Danmarks første gaveæske med chokolade bliver opfundet i slutningen af 1930'erne, da efterspørgslen på chokolade pr. postordre vinder frem. Guldæsken er i dag en klassiker og blandt de mest solgte produkter på det danske konfekturemarked.

Kongelig kvalitet (1957)

Den gode smag af kvalitetschokolade har gennem årene fået mange tilhængere. Også i de finere luftlag. I 1957 bliver Anthon Berg udnævnt til Kongelig Hofleverandør, og det er en titel, der kræver længerevarende samhandel. Der er altså blevet nydt en del god chokolade på Amalienborg gennem årene.

Vokseværk og flyttegilde (1962)

I 1954 køber Toms Anthon Berg, der på dette tidspunkt ligger i Teglværksgade på Østerbro. I 1962 bliver hele produktionen samlet på Toms' anlæg i Ballerup, der er tegnet af Arne Jacobsen.

Et stykke med blomme? (1960'erne)

Blomme i Madeira er en flittig rejsende på charterfly i 1970'erne og 1980'erne. Kombinationen af frugt, likør og marcipan bliver lanceret i 1960'erne, hvor dessertvinen Madeira og ferieøen af samme navn vinder frem blandt danskerne. Vi er selvfølgelig med på beatet - og tærten smager lige så godt i dag som dengang.

En dansk reklameklassiker (1994)

I 1994 er der nogen, der spiser Anthon Bergs reklamefilm - "men vi har fundet papiret", som reklamen siger. Reklamefilmen bliver med årene lige så klassisk som marcipanbrødet selv, og siden dengang har tusindvis af lyserødt indpakkede marcipanbrød bevæget sig hen ad den sorte baggrund på både tv og i biografen.

Betal med generøsitet (2012)

Man kan aldrig være for gavmild. For at bevise dette åbner Anthon Berg verdens første chokoladebutik, hvor du kun kan betale med generøsitet. Du forpligter dig til en god gerning via Facebook, og så er chokoladen din. Et bevis på at du aldrig kan være for generøs - og den samme platform, som vores reklamer benytter i dag.

Nye juleklassikere (2017)

Julen er hjerternes fest, men også den søde tands. Anthon Berg lancerer en række nye juleprodukter, der smager, som julen skal smage, men på en ny måde. Og i indpakninger, der spreder julestemning i sig selv.